Terrachamp

Club Brugge bouwt een nieuw, hypermodern trainingscomplex in Westkappelle. Samen met Devos Tegelbedrijf uit Kortrijk staat iSOX in voor de waterdichting van alle doucheruimtes en kleedkamers.

02:19
14-06-2019

Totaaloplossing voor vochtige ruimtes

De nachtmerrie van elke bouwheer of vakman: waterlekkage in de woning. De vele schadegevallen door waterlekkage zijn niet te overzien. Meer dan ooit gaat men dan ook op zoek naar een gegarandeerde waterdichting. iSOX voorziet hoogwaardige totaalsystemen, met een garantie van 100 procent waterdichtheid, voor de bouw of renovatie van natte ruimtes zoals badkamer, keuken, wasruimte, zwembad en wellness. Dit jaar lanceren ze bovendien ‘Terrachamp’, een uniek systeem voor balkons en terrassen. 

iSOX startte 6 jaar geleden met de productie van gecementeerde bouwplaten met een XPS-kern voor vochtige ruimtes. Vandaag bieden ze een totaalgamma aan: van bouwplaten, over douchebodems en douchegoten, tot afdichtingsdoeken, ontkoppelings- en drainagematten en toebehoren. De bouw- en tegelhandel weten iSOX meer en meer te vinden als betrouwbare partner. Zij verdelen op hun beurt de producten naar aannemers, vloerders en andere bouwprofessionals.

Terrachamp

Niels Buyl, een van de zaakvoerders, samen met Björn Kracht, business development manager bij Mc Bauchemie, in het hoofdkwartier van Botament Systembaustoffe in Bottrop (Duitsland). Sinds begin 2019 fungeert iSOX als importeur van hun bouwchemische systeemcomponenten.

Niels Buyl, zaakvoerder: “Doorheen de jaren merkten we dat architecten, aannemers en vloerders heel veel schrik hebben voor waterschade, bijvoorbeeld bij inloopdouches. Daarom is het belangrijk dat we aan hen 100 procent zekerheid kunnen bieden wat de waterdichtheid betreft. We zijn dan ook heel trots dat we het ETAG 022-certificaat kunnen voorleggen. Dat is een garantiecertificaat voor waterdichtingssystemen, voor zowel vloeren als wanden in vochtige ruimtes. Een onafhankelijk Europees instituut onderschrijft de 100 procent waterdichting van de iSOX waterdichtingssystemen. Dat is vrij uniek. Slechts een drietal merken in de sector hebben dat certificaat.”

Terrachamp

Zaakvoerder Niels Buyl bij Bouwmaterialen Vinckier te Diksmuide. iSOX rolt een netwerk van shoprekken uit bij partners bouw- en tegelhandelaren met showroom zodat aannemers/vloerders steeds het volledige gecertificeerde systeem kunnen installeren.

De kwaliteit en knowhow van iSOX wordt bovendien ondersteund en versterkt door de samenwerking met MC-Bauchemie uit Bottrop (Duitsland), een wereldspeler in zijn sector. Niels Buyl: “We zijn importeur in België van hun Botament-gamma, een totaalpakket van bouwchemische producten voor de aannemer. Hierdoor kunnen we een totaalsysteem en een waterdichtheidsgarantie aanbieden: als je onze richtlijnen opvolgt, zal je geen problemen hebben. Bij ons ben je als vakman zeker dat je kwaliteit kan verwachten.”

Waterdichting voor terrassen en balkons
Dit jaar lanceert iSOX ‘Terrachamp’, een unieke en innovatieve bindmiddeltechnologie voor een veilige en waterdichte plaatsing van tegels en natuurstenen op terrassen en balkons. Terrachamp is volledig cement- en kalkvrij. Er is slechts één lijm en één voegmiddel nodig, die beide drainerend werken. Tegelijk is er een perfecte aanhechting van de tegel. Terrachamp heeft bovendien een heel grote flexibiliteit en kleefkracht. Er zullen geen scheuren of vorstschade optreden in het tegelwerk door thermische belasting.

Terrachamp

Niels Buyl en Jasper Coorevits met het prototype van een nieuwe prefab-douchebodem. Bij iSOX wordt er constant aan research gedaan in het kader van product development.

Niels Buyl: “iSOX biedt het systeem aan per vierkante meter. Als de vloerder alle richtlijnen goed opvolgt, heeft hij de garantie van een schadevrij terras. Er zal één variant zijn voor keramiek en één variant voor natuursteen, waarbij er extra afwatering wordt voorzien.”

Er gingen heel wat jaren onderzoek aan de lancering vooraf. De eerste testen gebeurden al in 2008. Niels Buyl: “MC-Bauchemie heeft een enorm ontwikkelingslabo. Om zekerheid te kunnen bieden, hebben ze overal in Europa terrassen gelegd, ook waar er grote temperatuurverschillen zijn, zoals bijvoorbeeld in Oostenrijk. Tot drie jaar geleden werden die opgevolgd. Pas toen alles op punt stond, werd er besloten om het product op de markt te brengen.” 

Terrachamp

Werf in aanbouw van nieuw training­scomplex Club Brugge in Westkappelle.


Dicht bij de klant
iSOX is een jonge, ambitieuze onderneming met korte communicatielijnen. Ze staan zeer dicht bij de klant. Zo begeleiden ze vakmannen bij concrete projecten en nemen ze geregeld deel aan evenementen in de sector. Niels Buyl: “We werken door en voor ons cliënteel. De vloerder of aannemer moet zich kunnen bezig houden met goed werk afleveren. Wij zorgen voor de begeleiding en geven hen de zekerheid dat ze met kwalitatieve producten werken.”

Tekst: Charlotte Fouquet
Beeld: iSOX
Lees meer over: iSOX , Productinformatie , Terrachamp

Vloervak partners

PremiumMuschelkalk