dirk-dergent-zaakvoerder-tracs-bvba-kopieren
01:39
10-07-2019

Tracs in Herentals nu ook importeur en verdeler van Italiaanse Overmat-chapemachines

Tracs bvba specialiseerde zich van bij de oprichting in 2009 in het onderhoud en de herstelling van chapemachines. Zaakvoerder Dirk Dergent bouwde in deze niche een stevige reputatie op. Sinds kort is het bedrijf in Herentals nu ook importeur en verdeler van de Italiaanse Overmat-machines voor België en Luxemburg, volgens velen het neusje van de zalm onder de chapemachines.

Dirk Dergent is met bijna 20 jaar op de teller helemaal thuis in de sector van de chapemachines. Ze hebben voor hem geen geheimen meer. Tijdens zijn eerste jaren als werknemer in een klassieke garage had hij er al mee te maken. Sindsdien legde hij zich er helemaal op toe. Hij kent deze machines door en door. In 2009 stampte hij zijn eigen bedrijf Tracs bvba uit de grond met de focus uitsluitend op het onderhoud en de reparatie van volautomatische chapemachines opgebouwd op trailers.

Wereldwijd zijn er maar 4 constructeurs van chapemachines. Deze machines zijn PLC-gestuurd en volledig geautomatiseerd. Bij Tracs kunnen alle merken in onderhoud komen. Op dit moment verzorgt Tracs het onderhoud van circa 160 chapemachines – onder meer van het merk Bremat – in België, Luxemburg en Noord-Frankrijk.

Buiten de grenzen

Het Herentalse bedrijf werd zopas ook importeur en verdeler van de Overmat-chapemachines voor België en Luxemburg. De Italiaanse fabrikant met thuisbasis in Treviso heeft al sinds 1972 ervaring met dit type van machines. Het is nu voor het eerst dat ze buiten de grenzen gaan en voet aan grond zetten in ons land. Net als andere chapemachines hebben Overmat-machines de nodige materialen zoals zand en cement bij zich. Het enige wat er moet gebeuren is aansluiten op een waterbron. In tegenstelling tot de elektrisch gestuurde chapemachines zijn de machines van Overmat uitgerust met gesofisticeerde onlinesystemen.

“De Belgische en Nederlandse markt is voor Overmat een echte topmarkt. Ik ben zelf al enige tijd betrokken bij de engineering en verbeteringen aan de machines van Overmat. Mede dankzij onze jarenlange ervaring met chapemachines kwam de samenwerking met de Italiaanse producent om het merk hier te gaan importeren en verdelen heel vlot tot stand. Tracs zette zich daar op korte tijd volledig mee achter”, voegt Dirk Dergent er enthousiast aan toe.

Twee servicepunten

In 2011 vestigde Tracs bvba zich op de huidige locatie op Industriezone Wolfstee aan de Toekomstlaan 15 in Herentals. Hier beschikt het bedrijf over 1.000 m² overdekte ruimte en 1.000 m² parking. In juni 2017 werd Sem Van Mechelen medevennoot van Tracs. Ondertussen bestaat het bedrijf uit een team van 7 personeelsleden, zowel mecaniciens, magazijniers als bedienden. Er is ook nog een servicepunt in Eppegem.

Tracs richt zich met zijn activiteiten vooral op chapebedrijven, tegelleggers en vloerders. Naast traditionele chape en vloeichape is er ook de isolatiechape (EPS) die volgens Dirk Dergent boven alle andere uitsteekt. Hiervoor maakt de chapemachine gebruik van een veel nauwkeurigere litermeting in tegenstelling tot volumedosering. Het is ook de enige machine met een doorstromingsmeter op de additieven. Tracs doet trouwens het onderhoud van de volledige vrachtwagen en niet alleen van de chapemachine. Het bedrijf in Herentals ontwerpt en verdeelt ook zelf chapebroeken.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Lees meer over: Chapemachines , Herentals , Tracs , Tracs bvba

Vloervak partners

CDM-LAT-vloersysteemModulair draagsysteem