Luxury Vinyl Tiles
02:21
10-01-2019

Trendy en innovatieve interieuroplossingen

BerryAlloc® biedt al bijna tien jaar een ruime waaier aan interieuroplossingen voor residentiële en commerciële projecten: zowel vinyl-, laminaat- en parketvloeren als trendy wandpanelen voor keuken en badkamer. Alle vloeren hebben een levenslange garantie en ze voldoen aan alle esthetische en technische vereisten: kwaliteit, verschillende afwerkingen, ecologisch, duurzaam en gemakkelijk te plaatsen. Nadat dit jaar de collecties laminaatvloeren werden vernieuwd, zijn volgend jaar de LVT-vloeren (Luxury Vinyl Tiles) en wandpanelen aan de beurt.  

Vinyltegels en -planken
“Dé nieuwe trend in de vloersector zijn de Luxury Vinyl Tiles of LVT”, vertelt de Marketing Assistant van BerryAlloc®. “De cushion vinyl, die we op rol onder Beauflor® verdelen, lijmen we op een pvc-plaat om er vinyltegels of -planken van te maken. Het voordeel is dat die tegels of planken heel gemakkelijk te installeren zijn. We hebben een patent op ons eigen kliksysteem, een soort puzzelsysteem dat 360° rondom rond de plank of de tegel zit. Op die manier kun je verschillende patronen maken met één vloer, en ook tegels combineren met planken. Een ander voordeel is dat het een zeer geluidsdichte vloer is, ongeveer 50% geluidsdichter dan een normale LVT-vloer. Daarnaast zijn de vloeren ook zacht en warm om op te lopen én ze zijn zeer onderhoudsvriendelijk.” 

De planken en tegels komen met een uitgebreid aanbod hout- en steendecors. De planken zijn beschikbaar in twee formaten, standaard en extra lang. De tegels zijn verkrijgbaar in een groot formaat van 65 op 65 cm en een klein formaat van 65 op 32,5 cm. Men kan kiezen voor een toplaag van 0,4 of 0,55 cm. Die laatste maakt de tegels en planken zeer geschikt voor commercieel gebruik. 

In 2019 lanceert BerryAlloc® een nieuwe collectie LVT-vloeren, met nieuwe decors en innovatieve productiemethodes. 

Luxury Vinyl Tiles

Een ruime keuze aan kwalitatief laminaat
Wat laminaat betreft, heeft BerryAlloc® zowel DPL-vloeren (Direct Pressed Laminate) als HPL-vloeren (High Pressured Laminate) in het aanbod. Bij een DPL-vloer worden de verschillende lagen onmiddellijk op de HDF-plank versmolten. Bij HPL-vloeren worden de verschillende lagen eerst apart geproduceerd, en dan pas op de plaat verlijmd, waardoor het geheel sterker is. HPL-vloeren zijn dus heel geschikt voor commerciële locaties, waar de vloeren heel wat te verduren krijgen. 

“Onze HPL-vloeren zijn ook uitgerust met het ALULOC-kliksysteem, dat voor extra stevigheid zorgt. Dit jaar werd de volledige collectie HPL-vloeren vernieuwd. De klant heeft nu een heel ruim aanbod in hout- en steendecors. Daarnaast zijn er ook enkele eyecatchers, die heel geschikt zijn voor winkels of andere commerciële locaties. We bieden de standaardformaten aan, maar ook extra lange planken van meer dan twee meter, voor dat extra gevoel van ruimtelijkheid.”

Ook de DPL-collectie werd dit jaar volledig vernieuwd. BerryAlloc® speelde bijvoorbeeld met de dimensies. Zo doet de Chateau-lijn het heel goed: heel kleine, fijne plankjes waarmee je een majestueus visgraatmotief kunt creëren. Daarnaast zitten er nog verschillende houtdesigns, steendecors én retrotegels in het aanbod. 

“Door nieuwe, innovatieve productietechnieken leunen onze laminaatcollecties heel dicht aan bij echt parket. Zo worden de decors volledig digitaal geprint, waardoor je minder herhaling hebt in het patroon. De persplaten drukken ook net op de nerven een groef in de plank, waardoor het echt aanvoelt als parket. Op die manier is laminaat amper nog van parket te onderscheiden.” 

Een gemakkelijke update van keuken of badkamer
De wandpanelen van BerryAlloc® zijn ideaal voor wie een duurzame en gemakkelijke manier zoekt om zijn keuken- of badkamerinterieur te vernieuwen. Er is een heel uitgebreid aanbod van designs met een natuurlijke uitstraling, en dit in verschillende groottes. De wandpanelen kunnen heel gemakkelijk geplaatst worden, door ze simpelweg met silconenlijm vast te lijmen of door ze te bevestigen op een houten frame.

De wandpanelen voor de keuken komen in 24 verschillende decors, van authentieke leisteen tot modern geborsteld aluminium. Ze zijn beschikbaar in verschillende tegelgroottes en zijn bestand tegen warmte en vocht. De wandpanelen voor de badkamer zijn volledig waterdicht en hun slimme HydroLoc-profielen verzekeren een naadloze plaatsing. Er is keuze uit 28 decors, en ook deze wandpanelen komen in verschillende tegelformaten.

“Net als voor de LVT-vloeren, voorzien we voor onze wandpanelen een nieuwe collectie in 2019. We laten ons continu inspireren door nieuwe trends en houden nauwlettend de nieuwe technologische mogelijkheden in de gaten. Zo blijven we vernieuwen en kunnen we onze klanten steeds het nieuwste en het beste bieden.”   

Tekst: Charlotte Fouquet  Beeld: BerryAlloc®

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Vloervak partners

UNIK OIL green+Dag van de Afwerking