UK 840
00:57
19-06-2019

Universele dispersielijm voor vloerbedekkingen

Een elastische of textiele vloerbedekking verlijmen? Met de UK 840 heeft Thomsit een nieuwe universele lijm op de markt. Zijn elastische en emmisie-arme verwerking maakt deze lijm uiterst geschikt voor de meest uiteenlopende elastische materialen.

Of het nu in een woonruimte of het onthaal van een openbaar gebouw is: de eisen voor het installeren van vloerbedekking liggen hoog. Om de vloerder een duwtje in de rug te geven, ontwikkelde Thomsit de UK 840. Hij maakt het professioneel leggen van vloerbedekkingen eenvoudiger en verbetert zo ook de kwaliteit en levensduur van het eindresultaat. 

Grote hechtkracht, eenvoudige verwerking
“Thomsit UK 840 biedt precies wat onze klanten op de bouwplaats nodig hebben: een alleskunner voor het veilig leggen van textiele en elastische vloerbedekkingen, die een grote hechtkracht en een snelle hechting biedt,” vertelt Andreas Pelz, productmanager Floor Laying Systems bij de PCI-Groep, fabrikant van onder meer Thomsit. “Bovendien is de verwerking zeer eenvoudig en het gevaar van naadvorming uitermate klein, omdat Thomsit UK 840 een zeer hard lijmbed vormt.“ Thomsit UK 840 is uiterst emissie-arm conform GEV-EMICODE EC 1 PLUS, en is als milieuvriendelijk product onderscheiden met de Blauwe Engel. De inlegtijd bedraagt 5 tot 30 minuten. Na ongeveer 24 uur is het oppervlak belastbaar. Na 72 uur is de eindhechtkracht bereikt. 

Professionele duizendpoot
De universele lijm is geschikt voor erg uiteenlopende textiele vloerbedekkingen met een textiel-, latexschuim- of PUR-rug. Ook elastische vloerbedekkingen – PVC, CV, linoleum of rubber in banen of platen – lijm je probleemloos met de UK 840. De lijm hecht op absorberende minerale vloeren, egaliseermiddelen én op isolerende onderlagen. 

Vloerverwarming of belasting met stoelwieltje zijn voor de nieuwe dispersielijm geen probleem. En gezien Thomsit UK 840 voldoet aan de eisen van de Marine Equipment Directive (MED) 96/98/EU, kan het product ook als vloerbedekkingslijm in de scheepsbouw worden gebruikt.  

Tekst: Stephanie Demasure
Beeld: Thomsit

Vloervak partners

LinduraHiPERFLOOR