02:02
14-01-2020

Vloer- en wandbekleding plaatsen met het grootste gemak

Met de Ardex G10 Premium Flex voegmortel onderlijnt de Duitse producent van hoogwaardige speciale bouwchemische producten nogmaals zijn wereldwijde voortrekkersrol. Dit revolutionaire product combineert namelijk functionaliteit, eenvoud en schoonheid. Maar ook enkele nieuwe Gutjahr-oplossingen demonstreren het innovatieve vermogen van deze vooraanstaande speler op de markt. Voor de Benelux-klanten is er bovendien extra goed nieuws. Het team in onze contreien kan nu voor al hun vragen over Gutjahr-producten rekenen op de bijzonder competente productspecialist Lawrence De Bruycker.

Ardex maakt al zeventig jaar hoogwaardige bouwchemische producten die zich kenmerken door een innovatief karakter, een hoge betrouwbaarheid, een gemakkelijke verwerkbaarheid en een hoog rendement. “Allemaal waarden die in de aannemerswereld erg worden gewaardeerd”, vertelt Lawrence De Bruycker. “Getuige daarvan is de continue groei van de onderneming. Vandaag telt Ardex 31 fabrieken, 47 dochterondernemingen en een drieduizendtal werknemers die over de hele wereld actief zijn. Een belangrijke mijlpaal voor de firma was de overname van Gutjahr in 2014. Hiermee kreeg Ardex een perfecte aanvulling op het bestaande tegellijm- en voegassortiment.”

De Ardex G10 Premium Flex bestaat in zeventien kleuren en is voor toepassing met alle tegels geschikt.

Technisch adviseur voor Benelux

Ook in de Benelux heeft Ardex intussen een sterke marktpositie uitgebouwd. “Meer nog, het succes van onze oplossingen groeit nog elke dag”, aldus Lawrence De Bruycker. “Vandaar dat het management besloot om het team met een extra technisch adviseur uit te breiden, en meer bepaald een productspecialist voor Gutjahr. Na twintig jaar in de bouwchemie vond ik in Ardex/Gutjahr de perfecte opportuniteit om mijn carrière een nieuwe wending te geven. Na een erg intensieve opleiding in de trainingscentra van Ardex en Gutjahr ben ik nu de contactpersoon bij uitstek om alle technische vragen over Gutjahr te beantwoorden. Zo is het informeren en begeleiden van architecten en de voorschrijvende markt een belangrijke onderdeel van mijn takenpakket. Daarnaast help ik het bestaande salesteam actief met de verdere uitbouw van onze stevige marktpositie in de Benelux.”

Traditiegetrouw hechtte Ardex bij de ontwikkeling van de G10 Premium Flex veel belang aan het verwerkingscomfort.

Intelligente voegmortel

Lawrence De Bruycker kan meteen met verschillende nieuwigheden aan de slag. Want Ardex lanceerde onlangs een revolutionaire voegmortel. “De Ardex G10 Premium Flex bestaat in zeventien kleuren en is voor toepassing met alle tegels geschikt”, vertelt de technisch adviseur. “Of het nu gaat over keramiek, natuursteen of glasmozaïek. Zelfs wand- en vloertegels laten zich met één en hetzelfde product voegen. Ook het moment van afsponzen of de hoeveelheid water die daarbij gebruikt wordt, hebben geen enkele invloed op het eindresultaat. Dat zal altijd even goed zijn. Nog belangrijker is dat de mortel zijn kleurstabiliteit behoudt, ongeacht de invloed van externe factoren. Traditiegetrouw hechtte Ardex bij de ontwikkeling van de G10 Premium Flex veel belang aan het verwerkingscomfort. Het resultaat is dat vloeren en wanden probleemloos en eenvoudig kunnen worden ingevoegd.”

De IndorTec Therm-E is een elektrische vloerverwarming met een extreem lage opbouwhoogte die met tegel, parket, pvc, LVT, linoleum, tapijt, … kan worden afgewerkt.

Gemakkelijk te plaatsen ontkoppelingssystemen

Ook Gutjahr lanceert een belangrijke innovatie. Met ‘IndorTec Flexbone’ brengt deze fabrikant drie ontkoppelingssystemen op de markt die een duurzame, betrouwbare en zekere plaatsing van vloerbekledingen mogelijk maken. “De 2 E is werkelijk revolutionair, want deze ontkoppelingsmat behoeft geen verlijming op de ondergrond”, legt Lawrence De Bruycker uit. “Er bestaat ook een versie die wel moet worden verlijmd, namelijk de VA. En tot slot is er nog de IndorTec Therm-E: een elektrische vloerverwarming met een extreem lage opbouwhoogte. Deze kan traditioneel met tegel worden afgewerkt, maar ook parket, pvc, LVT, linoleum, tapijt, … behoren tot de mogelijkheden.”  

Tekst: Els Jonckheere
Beeld: Ardex

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Vloervak partners