01:20
10-08-2020

Voordelen van een PVC vloer

De vloer is vaak belangrijk bij het bepalen van de sfeer in een ruimte. Gelukkig bestaan er heel veel verschillende soorten vloeren, en is er voor ieder wat wils. PVC vloeren zijn tegenwoordig erg populair. Naast dat ze er mooi uitzien, hebben ze nog veel meer voordelen. Wil je een PVC vloer aan gaan schaffen? Wij zetten de voordelen voor je op een rij.

Een PVC vloer is net echt

PVC vloeren zijn er in allerlei soorten en maten. Zo kun je gaan voor een vloer met de uitstraling van hout, met een stenen print of juist een vloer die lijkt op beton. Hoe dan ook zijn de prints op PVC vloeren niet meer van een echte houten, stenen of betonnen vloer te onderscheiden. Bij een PVC vloer is iedere strook of tegel weer anders, met een realistische structuur, waardoor niet een stukje vloer hetzelfde is.

Een PVC vloer maakt weinig geluid

Ga je voor een vloer met houten of stenen uitstraling? Dan lijkt het net alsof je echt een houten parketvloer of stenen vloer hebt liggen. Toch is er een verschil: een vloer van PVC maakt een stuk minder geluid wanneer je erop loopt. Niet alleen fijn voor jou, maar ook voor je buren.

Een PVC vloer is geschikt voor vloerverwarming

PVC vloeren nemen vaak de temperatuur van een ruimte aan, waardoor de vloer al gauw warm aanvoelt. Maar wil je ook in de winter de vloer warm houden? Dan kun je kiezen voor vloerverwarming, waarvoor een PVC vloer ook geschikt is. Ga voor de gelijmde PVC vloer, omdat deze de warmte beter geleidt.

Een PVC vloer is duurzaam

PVC vloeren hebben een heel sterke toplaag, waardoor de vloeren lang meegaan. De toplaag zal niet snel beschadigen, doordat deze niet slijt en er geen krassen op kunnen ontstaan. Zorg er wel voor dat je de vloer ieder jaar behandelt met een cleanser, zodat de vloer er als nieuw uit blijft zien. Verder kun je de PVC vloer gewoon stofzuigen en dweilen. Wanneer er uiteindelijk toch een stukje vloer beschadigt, dan kun je deze heel makkelijk vervangen bij een klik PVC vloer.

Een PVC vloer is geschikt voor vochtige ruimtes

Ook voor in de badkamer of keuken is een PVC vloer geschikt. Dat komt met name doordat er geen hout in de vloer zit, waardoor deze niet kan kromtrekken wanneer er water op komt. Daarnaast wordt een PVC vloer niet snel glad.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.
Lees meer over: PVC-vloer

Vloervak partners