01:22
21-06-2019

Wat is een vlonderplank van composiet? En welke pluspunten hebben dit soort planken?

Uitstraling én kwaliteit is belangrijk voor tuinaccessoires en -materialen
Wanneer mensen hun tuin inrichten met meubilair, schuttingen, houtwerk of ander materiaal, kiezen ze het liefste voor natuurlijke materialen. Deze passen namelijk in ieder soort tuin. Maar uitstraling alleen is niet alles. Natuurlijk wil je bij de inrichting van jouw tuin ook materiaal dat stevig, sterk en weerbestendig is. Op dit soort momenten komen specifieke materialen die het beste van twee werelden combineren, om de hoek kijken, namelijk composiet vlonderplanken. Wat wordt er precies verstaan onder vlonderplanken gemaakt van composiet? En welke pluspunten hebben dit soort planken zoal?

Wat wordt er verstaan onder ‘composiet’?
Het woord ‘composiet’, het hoofdbestanddeel van composiet vlonderplanken, is ontleend aan het Engelse woord compose, wat ‘samenstellen’ betekent. En dat is precies wat composiet is: samengesteld materiaal met kunststofvezels, die gecombineerd enkele unieke eigenschappen hebben die composiet tot een zeer bruikbaar en nuttig materiaal maken voor allerlei uiteenlopende toepassingen. In composietmaterialen worden diverse vezels toegepast. Gebruikt worden bijvoorbeeld de kunstmatige vezels glasvezel, aramide, koolstofvezel en sinds enige tijd tevens nanotubes. Verder zijn vlas en/of hennep de voornaamste natuurlijke vezels die in Composiet vlonderplanken gebruikt worden.

Pluspunten van vlonderplanken
Welke argumenten zijn er om te kiezen voor vlonderplanken van composiet in jouw tuin? In elk geval zijn er meer dan voldoende redenen om voor composiet te gaan. In de eerste plaats is composiet prachtig en stijlvol om te zien. De planken zien er feitelijk uit als houten planken, maar hebben de kracht van kunststof. Een tweede voordeel is de kracht en duurzaamheid van composiet. Dit materiaal is beter dan natuurlijk hout bestand tegen weersinvloeden en slijt minder snel dan hout. Composiet versplintert niet, gaat erg lang mee en is dan ook een duurzame keuze. Ten slotte is composiet ideaal als je wilt kunt kiezen uit soorten en kleuren materiaal. Zo kun je kiezen voor composiet planken met houtnerf of bijzondere ribbels erin. En heb je de keuze uit tal van kleuren op het gebied van vlonderplanken. Door te kiezen voor vlonderplanken met ribbels, voorkom je dat de loopplanken in de tuin als het nat is glad en gevaarlijk worden. En daarbij: je kunt gerust met blote voeten over de vlonderplanken van composiet heenlopen, zonder dat je de kans loopt op splinters in je voeten. Reken maar dat je zo een hoop comfort en extra plezier mee de tuin inhaalt. Heb je eenmaal geproefd aan de voordelen van vlonderplanken, dan wil je haast niet meer anders… Let maar op!

Vloervak partners

Badkamermeubel kopenBeleving- en kenniscentrum