Badkamermeubel kopen
01:21
21-06-2019

Wat zijn badkamermeubelen van teakhout en wat kun je hiermee?

Over teakhout: wat is dit precies?
Een badkamermeubel kopen van teakhout gebeurt in Nederland steeds vaker. Veel mensen in Nederland, maar ook in andere Europese landen, nemen afscheid van de standaard modellen badmeubilair en besluiten over te gaan op een teakhouten badkamermeubel kopen. Over teakhout bestaan veel onduidelijkheden. Teakhout is een houtsoort afkomstig uit Zuid-Oost Azië, waar deze gewonnen wordt uit de Tectona Grandis boom, ook wel bekend als teakboom. Vroeger werd teakhout door Nederlandse kolonisten in en vroeg stadium gebruikt voor de bouw van vrachtschepen. Tegenwoordig is teakhout met name gewild als basismateriaal voor tafels, kasten en badkamermeubilair. Teakhout heeft tal van voordelen, zeker als je dit hout gebruikt voor badkamermeubels.

1. Warme en natuurlijke uitstraling
Een van de grote voordelen van een teakhouten badkamermeubel kopen is de prachtige natuurlijke en warme uitstraling van dit hout. Met teakhout om je heen voel je je als het ware midden in de natuur en kom je helemaal tot jezelf.

2. Teakhout badkamermeubels zijn sterk en duurzaam
Wie kiest voor teakhout, kiest voor een sterke en duurzame houtsoort die uitstekend bestand is tegen vocht. Mede doordat de teakboom in een vochtig klimaat groeit en daardoor letterlijk gehard is tegen vocht. Van nature zitten er in deze houtsoort veel oliën en is er sprake van gesloten, dichte nerven. Dit maakt teakhouten badmeubels ongevoelig voor vocht. Badmeubels van teakhout hebben dan ook een lange levensduur en hebben weinig onderhoud nodig.

3. Verantwoord gekapt teakhout
Als je plannen hebt om teakhout badmeubels te kopen, ga dan op zoek naar een FSC-gecertificeerde houtsoort. Deze kwaliteitsgarantie houdt in de bossen waar het teakhout is gekapt, op een duurzame en milieuvriendelijke wijze beheerd worden. Bijvoorbeeld door bij kap direct nieuw bomen te planten en geen bestrijdingsmiddelen te gebruiken. Wie kiest voor dit soort gecertificeerd hout, doet dus direct ook iets goed voor het milieu en helpt de wereldwijde CO2-uitstoot terug te dringen.

4. Grote keuze aan stijlen
Bij de selectie van teakhouten meubilair voor in de badkamer zul je al snel merken dat er erg veel te kiezen valt. Of je nu een klassieke stijl ambieert, voor een industrieel image gaat of juist hypermodern wilt: er is ruim voldoende keuze aan teakhouten badkamermeubels. Let er in elk geval goed op dat je een badkamerontwerp kiest dat er nog jarenlang tegenaan kan. Een badkamer ontwerpen en verbouwen is namelijk een langetermijnproject, want wie wil nu dat zijn/haar badruimte over tien jaar al uit de mode is?

 

Vloervak partners

HiPERFLOOR