CBV
01:55
01-02-2019

‘We willen een valabele, betrouwbare en oerdegelijke partner worden voor al onze relaties’

Familiebedrijf Corthout Betonvloeren (CBV) is de eerste firma in haar sector met een duidelijke, uitgebreide structuur. Voor elk facet van het traject (van offerteaanvraag naar afgewerkt product) is er een gespecialiseerd departement aanwezig. Al deze departementen zijn met elkaar verbonden als een radarwerk, zodat geen informatie of feedback verloren gaat om op een adequate en transparante manier tot een gewenst resultaat te komen. 

“Zo garanderen wij bijvoorbeeld een offerte binnen twee dagen na aanvraag”, vertelt zaakvoerder Tim Corthout. “Dat is uniek in onze sector. Om ons nog meer te onderscheiden, bouwden wij de allereerste showroom van betonvloeren. Een absolute wereldprimeur! Deze showroom stelt ons in staat om klanten onverwijld te informeren over de mogelijkheden van ons product. Nergens ter wereld kan een klant op deze schaal verschillende voorbeelden bekijken. In onze aparte ‘offerte-zaal/ruimte’ loodsen we onze klanten doorheen het ganse project en geven we hen een volledige inkijk in de mogelijke én onvoorzien kosten. Het is van groot belang om een klant op voorhand volledig en correct in te lichten. Niet zo vanzelfsprekend in een sector waar meerprijzen eerder de regel dan de uitzondering zijn. Daar bieden wij dus het alternatief.” 

Gat in de bouwmarkt
“Je hoort wel eens spreken over het spreekwoordelijke ‘gat in de markt’. Volgens ons is dat thans simpel”, aldus Tim Corthout. “Als je als firma correct en transparant bent, je verantwoordelijkheid neemt als het fout gaat en het klantenbelang voorop stelt, ook op lange termijn, dan heb je een gat in de bouwmarkt. Onze wetgeving laat jammer genoeg wanpraktijken toe. Nog meer dan ooit hebben mensen nood aan zekerheid, over de kwaliteit, prijs en timing. Mensen willen weten waar ze aan toe zijn, houden van die duidelijkheid. Wij zijn niet anders en zetten daar dus vol op in. Vandaar ook die totaalstructuur. U belt, wij nemen op. U vraagt, wij doen. Simpel toch?”

Van koud, saai en grijs naar warm, speels en sexy
“Wat volgens ons ook uniek is, is de manier waarop we een product dat zijn perceptie tegen heeft (koud, saai, grijs…), hebben kunnen omtoveren naar een warm, speels, oerdegelijk en zelfs sexy product. Een product wiens mogelijkheden eindeloos zijn en vooral aanpasbaar naar ieders wens. Onze showroom is zo opgebouwd dat mensen geprikkeld worden, geïnspireerd raken en alle mogelijkheden voor hun project kunnen ontdekken. Misschien zijn we daar nog het meeste fier op. Dat we als firma de mensen échte (meer)waarde bieden. Dat we ze helpen waar ze zelf vastlopen.”

CBV wil niet alleen voor haar klanten de beste keuze zijn, maar ook voor haar werknemers, benadrukt Tim Corthout. “Er zullen weinig kantoren zijn die zo inspirerend, ruimtelijk en dynamisch zijn. We willen onze mensen o.a. op deze manier triggeren en in staat stellen om hun job zo aangenaam mogelijk te maken. Verder werken we volgens bepaalde systemen en stimuli, maar die geven we liever niet prijs.”

CBV heeft de laatste 2.5 jaar haar personeelsbestand verdubbeld. “Dat wil niet zeggen dat we de grootste willen zijn, maar we willen wel absoluut dé referentie worden in ons vak. Om te beginnen in Vlaanderen. Wie weet wat de toekomst ons zal brengen? Wat we wel weten is dat we ons dagelijks evalueren om te evolueren. Dagelijks werpen we een kritische blik op onze manier van werken. Dagelijks zijn we als monteurs aan het sleutelen aan onze motor, met maar één doel voor ogen: een valabele, betrouwbare en oerdegelijke partner te worden voor al onze relaties.”

Tekst en beeld: Corthout Betonvloeren

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.
Lees meer over: Betonvloeren , CBV , Corthout Betonvloeren

Vloervak partners

header IVC INTIRIO2019_2 kopiërenParquetVinyl