Ecologie en design zijn belangrijke factoren bij het kiezen van vloerbekleding.

00:50
17-01-2020

Woonplezier perfect in balans

De huidige generatie is bezig met een milieubewuste toekomst en het verkleinen van hun ecologische voetafdruk. Ze investeren in alternatieve energieën, laten de auto thuis staan of vertrouwen op biologische levensmiddelen. Ook in hun woning zoeken ze dit soort oplossingen, bijvoorbeeld met een doordacht gekozen vloerbedekking.

De Eco Balance Serie van Parador biedt een optimale balans tussen ecologie, technologie en design. Eco Balance PUR biedt met parket, laminaat en elastische vloerbedekkingen een duurzame oplossing voor elke smaak en elke woonsituatie. Bij de productie van Eco Balance-producten wordt veel waarde gehecht aan duurzaamheid en het behoud van natuurlijke hulpbronnen. Er worden dus alleen geteste grondstoffen gebruikt. De kernmaterialen bestaan uit houtvezels van inheems, duurzaam bosbeheer en gerecyclede materialen uit de houtindustrie. 

Dankzij een handige klikoplossing is een Parador vloer makkelijk geplaatst.

PVC- en oplosmiddelvrij

Met het succesvolle Eco Balance Parket biedt Parador een zeer duurzaam assortiment dankzij zijn slechts 2,5 millimeter dikke en grondstofbesparende deklaag bij een totale dikte van 13 millimeter. Modern en ecologisch wonen in stijl was nog nooit zo eenvoudig. De decors van het Eco Balance Laminaat- en het Eco Balance PUR-assortiment worden gedrukt op gecertificeerd papier met een hoog recyclingaandeel en waterverf met zwaarmetaalvrije pigmenten.

Zelfs de installatie verloopt gemakkelijk en dus grondstofbesparend dankzij de handige klikoplossingen van Parador. Eco Balance PUR uit polyurethaan is bovendien pvc-, weekmaker- en oplosmiddelvrij. De trendgerichte kleuren en decors en de veelzijdige formaten voldoen ook aan de hoogste normen op het vlak van esthetiek en design.   

Tekst: Parador
Beeld: Parador
Lees meer over: Duurzaamheid , Eco Balance , PARADOR

Vloervak partners