Vandecasteele Houtimport

Vandecasteele Houtimport is gelegen in Aalbeke-Kortrijk, op 100 km van Brussel en 250 km van Parijs en is gemakkelijk te bereiken via een dicht netwerk van autowegen.

De specialiteit van Vandecasteele Houtimport is de import – trading en export van Tropisch Hardhout vanuit Afrika, Zuidoost Azië en Zuid Amerika, Scandinavisch en Russisch Zachthout, siberisch Lariks en Noordamerikaans Zacht en Hardhout.

De omvangrijke voorraad van circa 120.000 m3 gezaagd hout is opgeslagen in onze magazijnen verspreid over 16 Hectaren te Aalbeke en in de haven van Antwerpen. De gebouwen liggen in een park van 60 Hectaren.

De onderneming werd in 1883 gesticht door Louis Vandecasteele en bestond uit een houtatelier en een wagenmakerij. In 1919 volgde zoon Désiré hem op en breidde de zaak uit met een zagerij, hij startte met de aankoop en verkoop van hout. Urbain Vandecasteele volgde zijn vader op. Hij bouwde gedurende 60 jaar de zaak steeds verder uit. Zijn aanleg voor zaken, zijn volgehouden inspanningen, zijn beroepsernst en zijn doorzettingsvermogen vormen de basis voor de huidige ontwikkeling. Zijn zoon Stefaan, heeft de zaak sedert het jaar 2000 overgenomen en met hem neemt de internationale uitbreiding verder toe.

Samen met zijn zoon Louis, zijn dochter Margaux, en alle medewerkers hecht Stefaan veel belang aan het familiaal karakter van het bedrijf.  Dit brengt een grote en persoonlijke verantwoordelijkheid met zich mee, maar precies daardoor is het vertrouwen van de klanten en de leveranciers groter.

Wij heten onze klanten en leveranciers altijd welkom om het bedrijf te bezoeken.

Vandecasteele Houtimport

Bezoekadres:
Bergstraat 25
8511 Aalbeke
Array
(
  [0] => Array
    (
      [adres] => Bergstraat 25, 8511 Aalbeke
      [titel] => 
      [nr] => A
    )

)