Magazines / Nr 01 2018

Nr 01 2018

Over bossen en bomen

Het is niet zonder enige trots dat we de nieuwe boreling van Louwers Mediagroep voorstel- len. Met VloerVak spelen we immers in op de toenemende vraag naar informatie over een domein dat in volle beweging is: vloerbekleding, in de breedste zin van het woord. Dat er vraag is naar een medium dat zich specifiek op deze sector richt, weten we al langer. Onder andere dankzij onze magazines Bouwen aan Vlaanderen, Interieurbouw en zelfs Grond-, Weg- en Waterbouw. Want vloeren beperken zich niet tot binnentoepassingen. Anno 2018 is het dé trend dat terrassen een verlengde zijn van ons knusse en stijlvolle interieur. De tijd dat kiezelstenen, klinkers en wat grijze tegels de dienst uitmaakten, behoort definitief tot het verleden. En bij uitbreiding geldt dit eigenlijk ook steeds meer voor dorpspleinen, parken, …. Kortom: vloeren in de ruime zin van het woord is iets dat leeft bij de Belgen.

Meer nog, menig (ver)bouwer piekert zich suf over welke oplossing te kiezen. Want zeg nu zelf: wat is meer bepalend voor het karakter van uw woning of project? Gaan we voor het gebruiksgemak van vloeren? Het statische karakter van grootformaat tegels? De gezelligheid en warmte van parket? Het strakke uitzicht van een gietvloer? Is laminaat voor bepaalde onderdelen van het gebouw misschien een kostenefficiënter alternatief? Of kiezen we voor een combinatie van meerdere materialen? We moeten toegeven dat het geen gemakkelijke keuze is. Het aanbod is immers gigantisch groot. En elk jaar opnieuw zijn er nieuwe trends in materialen, kleuren en dessins. Twee stellingen die trouwens evenzeer opgaan als het op de keuze voor buitentoepassingen aankomt.

Uit onze ervaring met de andere tijdschriften hebben we bemerkt dat architecten, aanne- mers en bouwheren vaak doorheen de bomen het bos niet meer zien. Of dat de vakspecialist niet weet welke andere mogelijkheden er op de markt bestaan. Maar geen nood: vanaf nu hebt u een medium ter beschikking dat u tweemaandelijks informeert over het aanbod, de trends en de belangrijkste aanbieders in de markt. VloerVak biedt u een overzicht van de ontwikkelingen in vloeroplossingen voor binnen én buiten. In alle mogelijke materialen en van alle mogelijke aanbieders.

VloerVak is geen magazine voor een beperkte doelgroep of interessegebied. Integendeel, het is een compleet tijdschrift voor alle professionelen die op één of andere manier met vloeren bezig zijn.

We wensen u veel leesgenot met deze eerste editie!

De redactie

Ik wil graag een proefexemplaar of abonnement.

Ik wil graag een: