Magazines / Nr 02 2018

Nr 02 2018

De nieuwste vloertrends voor u verzameld

Weinig materialen zijn zo bepalend voor de uitstraling van een ruimte, als de vloer. Daarover hoef ik u niets te vertellen. En over de ruime keuze aan vloerbekledingen, kleuren, patronen en afwerkingen ook niet. Maar bent u ook op de hoogte van de nieuwste trends in vinyl, parket, hout, laminaat, kunststof, kurk, natuursteen en keramische tegels? Van de laatste productietechnieken, innovatieve verlijmingsproducten, slimste terrasdragers en/of nieuwste oplossingen in vloer- en wandverwarming? Daarvoor dient Vloervak magazine.

In deze tweede editie hebben we een groot aantal innovaties, producten, technieken en materialen voor uw verzameld. Zo besteden we aandacht aan het nieuwe designvloer-plat- formconcept MeisterDesign, dat ‘vinylvloeren zonder vinyl’ omvat en daarmee een gezond antwoord op traditionele vinylvloeren biedt. Geurloos, vrij van weekmakers en hittebestendig. Ook interessant is het artikel over de MS Floor Booster, een speciaal ontwikkelde, milieu- vriendelijke supersnelle activator die de doordroging van de MS Floor parketlijm terugbrengt, waardoor de vloer na één uur beloopbaar en na twee uur belastbaar is. Of wat dacht u van de nieuwste terrasdragers, die een snelle, eenvoudige installatie van terrastegels mogelijk maken? Op iedere ondergrond, elke hoogte en zonder gebruik van beton en/of cement?

In De Pen vertelt Coördinator RTC Oost-Vlaanderen Emmanuel Depoortere over hoe de Vlaamse provincies de samenwerking tussen technische scholen en het werkveld bevor- deren, met als doel om leerlingen optimaal kennis te laten maken met de praktijk én de nieuwste machines en materialen. Geen overbodige luxe in een sector die smeekt om goede arbeidskrachten, meent hij. Om nog beter invulling te geven aan de samenwerking, heeft het Regionaal Technisch Centrum (RTC) zeer concrete samenwerkingsprojecten opgezet, zoals het project ‘Maatmeubilair van de toekomst’ en een project rondom afwerkingstechnieken. Daarnaast wordt jaarlijks de Technologica-beurs georganiseerd, waar de eindwerken van de technische leerlingen worden gepresenteerd, met als doel om aankomende studenten én bedrijven te inspireren.

Tot slot geven we u in deze editie van Vloervak een uniek kijkje achter de schermen bij diverse ontwikkelaars, producenten en groothandelaren in de vloerenbranche en blikken we vooruit op de vakbeurzen Interieur Collectie Dagen, Incoda, Prowood 2018 en Cersaie 2018.

Ik wens u veel leesplezier!

Lieke van Zuilekom-Bousema

Ik wil graag een proefexemplaar of abonnement.

Ik wil graag een: