Magazines / Special lichte bedrijfsvoertuigen

Special lichte bedrijfsvoertuigen

In goeden doen

De Belgische bestelwagenmarkt kan terugblikken op een stevige groei gedurende de voorbije jaren. In 2014 werden er 53.373 nieuwe bestelwagens (max. totaalgewicht van 3,5 ton) ingeschreven. Vorig jaar klom dit cijfer tot 76.397 stuks, een groei van 43,14 % of gemiddeld 14,38 % per jaar. Voor zo’n cijfers wil iedereen allicht wel tekenen.

De marktleider is Renault, en dat is al zo sinds vele jaren. Het marktaandeel van de Franse groep is wel wat gekrompen, maar bedraagt nog steeds 14,50 %. Renaults kleine besteller, de Kangoo, speelt zeker een hoofdrol, maar ook de Vivaro en de Master zijn geduchte concurrenten in hun onderscheiden segmenten. Bij PSA kan men zich hierover opwinden, want zij vinden zichzelf de grootste. En dat klopt ook als de cijfers van Peugeot en Citroën worden opgeteld: samen kwamen ze vorig jaar aan 18.730 nieuwe inschrijvingen, goed voor een marktaandeel van 24,51 %. Vanaf dit jaar mogen we ook de cijfers van Opel aan die van de PSA-groep koppelen: de drie merken zullen gezamenlijk bijna een derde van de bestelwagenmarkt bezitten.

Snelste groeier van de voorbije jaren is zonder twijfel Ford. De volledige vernieuwing van het Transit- gamma (Courier, Connect, Custom en 2 Tonne) is een groot succes. Ford mag zich intussen ook de nummer één van de Europese bestelwagenmarkt noemen. Op de Belgische markt zijn ze de sterkste stijger. De voorbije drie jaar klommen ze van 6.181 naar 9.859 stuks, een toename met 59,50 %. Ze komen daarmee heel erg dicht in de buurt van de 9.995 bestellers van huidig nummer twee Peugeot.

De groei van de bestelwagenmarkt is niet alleen te danken aan de gunstige economische situatie, maar vooral ook aan de explosieve groei van de onlinehandel en pakjesdiensten. Waar klanten enkele jaren geleden nog bereid waren om een paar dagen te wachten op hun bestelling, willen ze nu liefst binnen de 24 uur of zelfs nog sneller bediend worden.

Nissan en Renault waren tot voor kort de enige merken die een kleine elektrische bestelwagen in hun gamma hadden. Twee jaar geleden pakte Volkswagen bij de lancering van de nieuwe Crafter meteen ook uit met een elektrische variant. Renault volgde met de Master Z.E., en ook Mercedes, dat al lang experimenteert met elektrische aandrijving en brandstofcellen voor bestelwagens, heeft intussen al honderden E-Vito’s rondrijden. Straks, bij de lancering van de nieuwe Sprinter, wordt er ook een elektrische variant geïntroduceerd.

Fiat is al jaren een voorvechter van CNG of aardgas, een zeer milieuvriendelijke en praktische brandstof die in onze contreien enkel wacht op een goed distributienet om definitief door te breken. Ook andere constructeurs bieden CNG-voertuigen aan, vooral op hun kleinere modellen. Iveco introduceerde eind vorig jaar zijn Daily Blue Power-gamma met drie oplossingen: een hypermoderne diesel-, een aardgas- en een volledig elektrische variant. Ford lijkt de enige speler die aan een echte hybride denkt: dit jaar komt de Transit Custom met brandstofmotor en elektrische aandrijving op de markt. Wanneer volgen de anderen?

Leo Van Hoorick Jurylid ‘International Van of the Year’

Ik wil graag een proefexemplaar of abonnement.

Ik wil graag een: